Smarthus/Hytte


Hvorfor du skal velge oss som smarthusleverandør:

  • Vi har høy kompetanse og lang erfaring med  smarthus og smarthytte-installasjoner
  • Vi lar samme mann både prosjektere og utføre smarthus-installasjonene hos deg.
  • Vi sørger for til enhver tid å være oppdatert på ny el-teknologi og nye muligheter.
  • Vi har dyktige fagfolk på huset innen de fleste typer el-installasjoner, slik som for eksempel lyd, lys, teknikk, design, styring og data.
  • Vi har et stort nettverk av seriøse samarbeidspartnere og leverandører.
  • Vi er alltid opptatt av å ha fornøyde kunder

  De siste årene har vi hatt flere større eneboliger og ombygninger med svært avanserte og omfattende el-installasjoner.

  Du kan si at et smarthus bygges rundt et styringssystem. Dette kan du enten installere når huset bygges, eller du kan gjøre det i ettertid. Vi fører en rekke ulike systemer for smarthus-teknologi. Med et slikt styringssystem kan du kontrollere mange ulike funksjoner i huset:

 

Energi:

Avanserte anlegg gjør det mulig å dele inn et smarthus i klimasoner med forskjellig temperatur. Du kan stille inn anlegget slik at temperaturen senker seg om natten eller når du er bortreist – og gjøre dette med kun et tastetrykk.

 

Inneklima:

Anlegget kan innbefatte alt fra automatisk nedsenkning av markiser ved sterk sol, til styring av ventilasjon i huset.

 

Strøm:

For eksempel kan en av funksjonene være at strømmen i stikkontakten til komfyren eller strykejernet stenges automatisk når du låser utgangsdøren, eller når du gir systemet beskjed om at du er ute. Her kan du også styre alt lys i huset fra ett kontrollpunkt.

 

Sikkerhet:

Det er mulig å installere et nærmest ubegrenset antall alarmer, inkludert brann-, vann- og fuktalarmer.
Går én av disse av, kan du få beskjed på mobil eller ved direktekobling til en alarmsentral.
Med overvåkningskameraer i huset, kan du med enkelte systemer også logge deg på internett og se hvorvidt det er falsk alarm. De fleste systemer gjør det også mulig å stille inn på en bortefunksjon der lys, TV og annet utstyr slås av og på til ulike tider av døgnet, slik at huset virker bebodd.

 

Underholdning og kommunikasjon:

Det samme systemet som styrer strøm, klima og varme, kan også brukes til å styre underholdningssystemene i huset. DVD spilleren kan for eksempel kobles til systemet, og sørge for at lyset dimmes så snart en film settes på. Det er også praktisk mulig å få alt, fra TV til internett, telefon og bilde av den som ringer på døra, på en flatskjerm i stua.